Cardano kopen

Cardano kopen met iDEAL en Bancontact in 2024? Ontdek alle aanbieders die investeren in ADA mogelijk maken.

Bij Bitvavo kan je op dit moment het goedkoopst Cardano kopen met iDEAL. Als nieuwe gebruiker ontvang je ook nog eens 10 euro gratis Cardano en mag je 10.000 euro gratis verhandelen.

10 EUR gratis Cardano kopen en 10.000 EUR verhandelen?

Het kan bij de goedkoopste exchange van Nederland.

Overzicht waar je Cardano kopen kan met iDEAL

Momenteel kan je het goedkoopst Cardano kopen bij Bitvavo als je met iDEAL wil betalen. Cardano kopen bij Binance is ook mogelijk, alleen heeft de exchange iDEAL ondersteuning tijdelijk moeten pauzeren.

AanbiederHandelskosten
(per transactie)
iDEALAppDNB
Registratie
Staking
Bitvavo (registeren)
Handel de eerste 10.000 EUR gratis en 10 euro gratis ADA
Max. 0.25%Ja (gratis)JaJa5%
Bybit (registeren)
40 USDT gratis en 10% korting
Max. 0.10%Ja (gratis)JaNee, maar SATOS wel5%
Coinmerce (registreren)Max. 2.00%Ja (€ 0,40)JaJa0%
Anycoin Direct (registeren) Max. 3.00%Ja (€ 0,30)NeeJa0%
Overzicht Cardano aanbieders 2024

Waar kan ik Cardano kopen of verkopen?

Meer informatie over alle Cardano (ADA) aanbieders, de voordelen en hoe ze in de markt staan.

Cardano kopen met iDEAL
Cardano kopen met iDEAL

Bitvavo

Voor Nederlanders en Belgen is Bitvavo de goedkoopste plek om Cardano met iDEAL te kopen. Bitvavo is een Amsterdamse exchange met een zeer groot marktaandeel in Europa. Met meer dan 1,5 miljoen gebruikers zorgen ze ervoor dat alle Europeanen tegen lage kosten kunnen handelen, kunnen betalen met makkelijke betaalmethodes en faciliteren zij Cardano staking met een percentage van 5%.

Binance

De crypto exchange, opgericht in 2017 in China, is ’s werelds grootste handelsplatform geworden. Met veel meer valuta’s en handelsparen dan 99% van de concurrenten, de laagste exchange kosten in de hele branche en de gemakkelijkste stortings- en betalingsmethoden is Binance een verstandige optie voor miljoenen mensen wereldwijd. Binance is niet geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Coinbase (Pro)

Er is geen enkel ander platform dat zoveel nieuwe crypto investeerders aantrekt als Coinbase. Miljoenen nieuwe gebruikers melden zich hier elk kwartaal aan en genieten van een gemakkelijke Cardano aankoopproces voor klanten op de markt. Coinbase is ook bedoeld om beginners op te leiden en in cryptocurrencies te betalen om meer te weten te komen over de verschillende projecten.

Het geavanceerde cryptocurrency handelsplatform van Coinbase PRO werkt met lage tarieven en meer functies. Voorheen werd het zeer populaire GDAX, Coinbase Pro, met groot succes aangekocht en dus hernoemd. Het heeft momenteel het op twee na hoogste dagelijkse handelsvolume en de hoogste gemiddelde liquiditeit ter wereld. Zeer veilig, nooit gehackt of gesloten door problemen. Coinbase is niet geregistreerd bij De Nederlandsche Bank.

Kraken

Met 10 jaar veiligheid, integriteit en transparantie heeft Kraken uit San Francisco een indrukwekkende reputatie opgebouwd en het geholpen om de vijfde grootste crypto exchange in de branche te worden. Met de bemiddelingsservice van Kraken kan je sneller meer munten als Cardano kopen en verkopen dan de meeste concurrenten.

Aankopen met creditcard en pinpas zijn toegestaan tegen relatief lage kosten. Ideaal voor beginners en degenen die munten voor de lange termijn willen kopen en houden. Kraken is niet geregistreerd bij DNB

Hoe koop ik Cardano bij Bitvavo?

  1. Registreer een account bij Bitvavo (handel nu de eerste 10.000 euro gratis).
  2. Verifieer je account om aankopen te mogen doen (dit is verplicht).
  3. Stort euro met iDEAL, Bancontact of bankoverschrijving.
  4. Ga naar je Dashboard en klik op Cardano.
  5. Wissel je euro’s om voor Cardano.

Je Cardano munten worden direct toegevoegd aan je account en zijn beschikbaar voor staking of om het te versturen. Wanneer je je Cardano gewoon wil aanhouden dan kan dat ook. Vervolgens kan je op ieder moment je Cardano verkopen tegen de huidige Cardano koers.

Hoe koop ik Cardano in 2024?

Bekijk onze Cardano handleiding hoe je investeert in ADA. Na het investeren in Cardano kan je je ADA staken.

Kan ik ADA ook kopen met iDEAL?

Ja, bij alle aanbieders die geregistreerd zijn bij De Nederlandsche Bank kan je betalen met iDEAL, Bancontact en bankoverschrijving.

Hoe beheer en bewaar ik mijn Cardano?

Je ontvangt van vrijwel alle aanbieders je eigen Cardano wallet. Vanuit je wallet kan je je Cardano versturen, ontvangen of staken.

Kan ik ook rente ontvangen over mijn Cardano?

Ja, de meeste aanbieders bieden ook staking aan met een rente tot wel 5%. Houd er rekening mee dat dit een jaarlijkse rente is.