Beste Cardano (ADA) Wallets

In dit overzicht van beste ADA wallets maken wij onderscheid tussen hardware, software, online en paper wallets. Iedere wallet heeft zijn voor en nadelen.

Cardano software wallets

Voordeel van een software wallet is dat je zelf eigenaar bent van de private keys en je voegt waarde toe aan het netwerk. Nadeel is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de beveiliging van je computer.

Daedalus Wallet

Daedalus is een Hierarchical Deterministic (HD) wallet. Dit betekent dat je per wallet een onbeperkt aantal adressen kunt aanmaken. Naast de basisfunctionaliteit bevat de gebruikersinterface een nieuwsfeed met belangrijke gebeurtenissen. Je kan ook het weergavethema van de interface aanpassen.

Om deze wallet te gebruiken, moet je van je computer een node maken. Hiervoor is het downloaden van de volledige Cardano blockchain vereist. Het downloaden van de blockchain kan soms wel enkele uren duren. Voordeel van Daedalus Wallet is dat je hier ook aan Cardano staking kan doen.

Download Daedalus wallet hier.

Yoroi wallet

Yoroi is een van de gemakkelijkste wallets om te gebruiken. De wallet is ontwikkeld door IOHK met medewerking van Emurgo’s technische oplossingen. Emurgo voegt waarde toe aan ADA-houders door de acceptatie van Cardano te stimuleren en door te bouwen en te investeren in blockchain-projecten.

Yoroi vereist ook geen volledige kopie van de blockchain. Maak gewoon een verbinding met een vertrouwd knooppunt en het werkt al. Deze service ondersteunt synchronisatie met de Ledger Nano X hardware wallet. De open source code voor het project is beschikbaar op GitHub.

Download Yoroi wallet hier. Beschikbaar voor Chrome, Firefox, Edge, Android en iOS.

Infinito Wallet

Infinito Wallet is een mobiele app wallet voor het opslaan van een groot aantal cryptocurrencies. De voordelen van Infinito Wallet zijn:

 • Gebruiksgemak en geavanceerd en gebruiksvriendelijk ontwerp.
 • Een grote lijst met ondersteunde valuta’s.
 • Snelle transactie.
 • Meertalige interface.
 • Beschikbaar voor iOS en Android.

De projectontwikkelaars hebben hun best gedaan om het product zowel eenvoudig en functioneel te maken. Het nadeel van Infinito Wallet is het ontbreken van tweefactorauthentificatie (2FA) . Ondanks het ontbreken van deze 2FA-verificatie, heeft Infinito Wallet geen problemen gehad met diefstal of hackers.

Download Infinito Wallet hier.

Guarda en Atomic multi currency wallets kunnen ook gebruikt worden als ADA Wallet.

Cardano online wallets

Voordelen van online wallets is dat ze overal toegankelijk zijn en vaak meerdere munten ondersteunen. Online wallets zijn in theorie dus ook toegankelijk voor criminelen die over jouw gegevens beschikken.

Bitvavo

De crypto exchange Bitvavo biedt een online wallet voor Cardano, waarmee je ADA kan ontvangen en versturen. Ook kan je je munten via de exchange aankopen en verkopen. De exchange biedt een jaarlijkse staking reward van 5%.

Creëer hier een wallet bij Bitvavo.

Ada Lite

Ontwikkelaar Vacuumlabs werkt de Ada Lite wallet regelmatig bij. De portemonnee kan worden geback-upt met een geheugenzin van 15 woorden. De Ada Lite-portemonnee is een geweldige plek om op ADA te wedden. Om dit te doen, moet u uw account belasten en vervolgens handmatig het adres van de waarschuwingsprovider invoeren. Voer het gewenste stortingsbedrag in en klik op Delegatie. Beloningen worden ongeveer elke 5 dagen berekend.

Maak hier een wallet aan bij ADA Lite.

ADA hardware wallets

Voordeel van hardware wallets is dat je munten offline zijn opgeslagen en je beschikt zelf over de private keys. Hardware wallets zijn niet gratis.

Ledger Nano X

Ledger Nano X is een cold storage wallet die Cardano offline houdt en een hoog niveau van beveiliging biedt tegen bedreigingen die kunnen optreden wanneer je verbinding maakt met het netwerk. De private key die toegang geeft tot je ADA wordt veilig bewaard dankzij een gecertificeerde beveiligde chip. Alleen door fysiek toegang te hebben tot de Ledger kan je munten versturen.

Cardano paper wallets

ADA munten kunnen ook worden bewaard in een paper wallet. Dit is niet zo handig als een hardware wallet, maar het is wel een veilige en ook een gratis manier om je keys op te slaan.

Een manier om een ​​Cardano portfolio te maken, is met de Daedalus wallet. Volg deze stappen om een paper wallet aan te maken:

 • Exporteer je portfolio uit het Daedalus programma.
 • De wallet genereert een sleutel van 27 woorden.
 • De wallet genereert een PDF van 18 van de 27 woorden
 • Print het bestand en het programma geeft de andere 9 woorden weer die je handmatig moet invoeren.
 • De app vraagt vervolgens om alle 27 woorden in te voeren ter bevestiging.
 • Vervolgens wordt het wallet adres en de link weergegeven in Blockchain Explorer.
Welke Cardano wallet moet ik kiezen?

Dit is jouw eigen keuze en afhankelijk van welke risico’s je wel of niet wil nemen. Zo tonen wij de veiligste, maar ook de makkelijkste optie.

Heb ik altijd een Cardano (ADA) wallet nodig?

Ja, om je munten te beheren heb je een Cardano wallet nodig. Uiteraard moet je wel over Cardano beschikken.

Werkt staking ook met een wallet?

Jazeker, veel van de wallets ondersteunen ook staking.